Кошница 0

Лечение на мигрена

Brain Health General Health

Ако страдате от мигрена, вероятно живеете с убеждението че лечение няма. Така казва медицината и отново греши! 

Има доста обяснения за причините за мигренното главоболие. Това което смятам за най-достоверно е че някои хора генетично имат по-ниска активност на ензима моноаминоксидаза (МАО). Този ензим деактивира доста хормони, като серотонин и амини, като тирамин. Тирамина е известен причинител на мигрени. Съдържа се в отлежали сирена и меса, в шоколадови изделия и др. Когато функцията на МАО ензима е слаба, тирамина не се разгражда достатъчно бързо. Той предизвиква промени в нивата на серотонина и норадреналина (те също се разграждат от МАО), а те предизвикват свиване и разширение на кръвоносните съдове в мозъка и мигрена.

Всеки ензим се регулира от даден субстрат - било то витамин, минерал, аминокиселина или др. МАО е оксидативен ензим се регулира от витамин Б2 - Рибофлавин. Рибофлавина засилва активността на ензима МАО и предотвратява мигрената.

Б2 не е скъп. Купувате си го на хапчета от по 100мг и приемате по 1 до 4 на ден. Ефекта е бърз и изпитан.

"Витамините могат да променят живота ви" постави началото на поредица статии за лечение с Б витамини. Сега ви давам още един:

След употреба (или злоупотреба) с алкохол можете да приемете витамин Б1-Тиамин от 100мг 1 до 3-4 хапчета на ден и повечко вода. Значително ще ви подобри положението. 

 По-стари


Напишете коментар

Коментарите се одобряват преди публикация